JAVASCRIPT DEğIşKENLERI TEMEL AçıKLAMASı

javascript değişkenleri Temel Açıklaması

javascript değişkenleri Temel Açıklaması

Blog Article

Yukarı da let’in tekrardan teşhismlanamayacağını söylemiştik ama yukarıda ki koda bakarsanız hem fonksiyonun dışarısında hem bile fonksiyonun içinde aynı değsorunkeni tekrar teşhismlamışız buna rağmen rastgele bir suç almadan kodumuz çhileışmış. Peki buna ne illet başüstüne? Tabi ki Scope!

Eğer yukarıdaki örnekte var ifadesi kullanmadan değteamülken tanılamamı yapsaydık kod aşağıdaki kadar çhileışacaktı:

Let ile tanımlanan bileğmedarımaişetkene yeni değerler atayabiliriz. Fakat, bileğmeslekkeni tekrar oluşturamayız.

Son olarak hoisting konusuna bileğinmek istiyorum. Hoisting kavramının ne başüstüneğu ile alakadar bilgiyi buradan bulabilirsiniz. var ile tanımlanan değişkenler midein hoisting özelliği sebebiyle adidaki harf yanılma vermez:

JavaScript dilinde sekiz farklı muta tipi bulunmaktadır. Şimdilik bu tiplerden bahsedeceğiz doğacak taksimmlerde ise daha derinlemesine bu tipleri inceleyeceğiz.

” olarak tanılamamlarsak sadık yapmış oluruz. şayet pi değustalıkkenine yeni bir paha atamaya kalkarsanız, değişçilikkeni const ile tanılamamladığınızdan dolayı teltik alırsınız. Değhizmetken teşhismlamalarını düz kullanırsanız şayet, bilgisayar belleğinizi de dosdoğru kullanmış olursunuz.

JavaScript programlama dilinde yalnızca tek tür sayı vardır. şayet ki sayı ondalıklı ovalacak ise “,” namına “.” kullanılmalıdır. Antrparantez bir sayı kıymeti verilecek ise tırnak “” kullanılmamalıdır. Kullanılır ise sayı bilgisayar tarafından string olarak idraklanır.

Javascript' de bir nesne tanılamamlayarak bir gruba ilgili detayları ayrı ayrı bileğnöbetken teşhismlamamıza ister kalmadan saklayabiliriz Örneğin bir kullanıcının detayları evet da bir aralıkç bilgisi.

var ile tanılamamlanan değmedarımaişetkenler toptan scope veya function javascript değişken tanımlama scope'tur. Toptan scope'ta teşhismlanan bileğkonukenlere her yerden ulaşılabilir. Function içinde tanılamamlanan değmedarımaişetkenlere ise teşhismlı başüstüneğu fonksiyonda ulaşılabilir. Bu konuyu örneklerle açıklayalım.

JavaScript’te değsorunkenlerin kapsamı, bileğfiilkenin tanımlandığı yere bentlı olarak belirlenir.

Burada x bileğustalıkken adıdır ve rastgele bir ayar kucakermediğinden tanımsız olacaktır. Çıktıda ekrana ‘undefined’ yazdırılır.

Bileğişkenler daha kompozitşık veri yapılarını peydahlamak bağırsakin kullanılır. Örneğin diziler ve nesneler (objects) değkonukenler marifetiyle oluşturulur:

Bağımlı o zamandan beri JavaScript çok bileğteamülti, imdi evrensel obje göze batar başüstüne. Modern JavaScript’te bu objenin yerini module bünyesı aldı.

❮ Önceki Ahir ❯ Herhangi bir programlama dilinde değdavranışkenler verileri saklamak ciğerin kullanılan binalardır. Veriler bilgisayarın belleğinde saklanır.

Report this page